Kutsal savaş nedir?



Gibi kutsal bir savaş , bütün bu belirlenmiş savaş dini nedenlerle girdiği inanç düşmanlarına karşı. Bu nedenle, herhangi bir dinin köktencilerinin şiddet kullanımını haklı çıkarmak için kullandıkları aşırı bir kaynaktır .

Kutsal savaşın motivasyonları arasında, bir dinin, dogmalarının ve kutsal yerlerinin çeşitli koşullar altında bir tehdit olarak kabul edilenlerden korunması fikrinden söz edebiliriz. Aynı şekilde, Seo uzmanı kutsal bir savaş, manevi bir ödül alma düşüncesiyle yürütülür.


Kutsal savaşlar, anlaşmazlıklar ve dinler ve insanlar arasındaki farklı doktrinler ve değerler arasındaki farklılıklardan doğar. Onlar, inanan veya farklı inançlara sahip olan diğerine karşı saygısızlık Seo hizmeti ve hoşgörüsüzlük ürünüdür.

Ancak, tüm savaşlar gibi kutsal savaşlar da farklı politik ve ekonomik çıkarlara cevap verir. Aslında tarihin belirli anlarında, bir dinin genişlemesi için kutsal savaşlar kullanılmıştır.

Kutsal savaş ve cihad
Kutsal savaş kavramı, genellikle İslami doktrin içinde daha geniş bir kavram olmasına rağmen, cihad kavramıyla karıştırılmaktadır. Cihad, İspanyolca'ya 'çaba' olarak tercüme edilebilir ve Allah'a ve Muhammed'in öğretisine göre çalışmak için kutsal görevi ifade eder. Bu nedenle, tiranlık ve dış tehditlere karşı savunmayı dışlamayan, Allah halkının yaşamını iyileştirmek için manevi bir mücadeledir. Bu anlamda, cihad, savaştan çok, inancın düşmanlarının saldırganlığına karşı direnişi ifade eder.

Son zamanlarda ise, cihad kavramı yeniden İslamı'ın düşmanları, çoğunlukla Batılı güçlerin (ABD, Fransa, İngiltere karşısında belirli radikal İslamcı örgütleri gerçekleştirmek mücadeleler referans olarak çalıştırılmış olan vb. Bununla birlikte, Muhammed'in doktrininin sözde savunmasında terör eylemlerini ve suçlarını haklı çıkarmaya çalıştılar.

Ayrıca Cihad'a da bakınız .

İslam'da kutsal savaş
İslam'ın içinde, kutsal savaş yedinci ve on beşinci yüzyıllar arasında, Kuzey Afrika, Orta Doğu yayıldı ve İber Yarımadası'nın en Arap Yarımadası'nın gelen İslam'ın genişleme dönemine rastlar. Bu nedenle, Muhammed'in Kurumsal seo gücünü, Mekke'nin alınmasıyla ve İslami doktrinleri yaymak için ardı ardına savaşlarla sonuçlanacak olan gücün birleştirilmesiyle 622 yılında başlayan tarihsel bir süreçtir. Bu genişleme önümüzdeki yüzyıllarda devam edecek. Bu savaşlar Araplar, Yahudiler ve Hıristiyanlar gibi gayrimüslim halklara karşı gerçekleştirildi.

Hıristiyanlıkta kutsal savaş
Kutsal savaş, Haçlı Seferleri ile Orta Çağ'da Hristiyanlık'ta da ifadesi vardı. Haçlı seferleri, Kilise tarafından ve bazı krallar tarafından, Müslüman topraklarından kutsal toprakları (özellikle Kudüs'ü) kurtarmak amacıyla düzenlenen askeri keşiflerden oluşuyordu. 1095-1291 yılları arasında gerçekleşti. İspanyol istilası, Müslümanlara karşı ya da Fransa'da Protestanlara karşı din savaşları gibi diğer askeri kampanyalar da kutsal savaşın adını almaya geldi.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Erime Noktası Nedir?

Beyin fizyolojisi nedir?

Astrosit nedir?