Kutsal Görüş nedir?



Kutsal Görüş, Roma Katolik Kilisesi'nin hükümeti olarak düşünülebilir. Ancak terim biraz karmaşıktır ve bir dizi farklı varlığa atıfta bulunmak için kullanılabilir. Ot, Vatikan Şehri topraklarını içerir; değişmezi koltuk veya cathedra arasında Papa içinde Bazilikası Seo uzmanı Roma'daki St. John Lateran; Vatikan toprakları üzerinde hükümdar olan Papa'nın kendisi; ve hükümetin Roma Curiası olarak bilinen diğer organları .

Eski yüzyıllarda, Kutsal Görüş, İtalya'da Papalık Devleti olarak bilinen çok daha geniş bir bölgede egemenlik yaptı. 19'uncu yüzyılın ortalarında İtalyan milliyetçileri Papalık Devletlerine tecavüz etmeye başladılar ve toprak 1870'de tamamen ortadan kaldırıldı. Vatikan Şehri, 1929'da, Holy Seo hizmeti See ve İtalyan hükümeti arasında yapılan bir anlaşma olan Lateran Antlaşması ile kuruldu. Vatikan olarak da adlandırılan Roma Curia'dan sonra adlandırılan Vatikan, kilisenin siyasi ve diplomatik bir varlık olarak bağımsızlığının somut bir simgesi olarak yaratıldı.

ilan
Bu hükümet karmaşıktır; üç mahkeme, dokuz cemaat, 11 kurucu meclis ve çeşitli işlevlere sahip birçok ofis. İkinci olarak papaya göre, Devletin Sekreterliği, görevdeki Kardinal Dışişleri Bakanı'nın resmen Papa'nın Sekreteri Devlet Sekreteri olarak adlandırılan Devlet Sekreteri, pek çok laik hükümette başbakana benziyor. 2006'dan 2013'ün başına kadar, bu ofisin sahibi Tarcisio Cardinal Bertone'du, ancak Papa Benedict XVI istifa edince görevinden ayrıldı. Dünya çapındaki Kilise işleri ve doktrininin yönetimine ek olarak, Holy See'nin yargı ve mali işlevlerle ilgilenen ofisleri vardır.

Holy See, 4. yüzyıldan kalma zengin bir diplomatik ilişki tarihine sahiptir. Bugün, tüm kıtaları kapsayan 179 diplomatik misyonla birlikte dünya çapında 175 diplomatik ilişki içermekte. 15. yüzyılda kuruluşundan bu yana, Devlet Sekreteri bu ilişkileri denetlemiştir. Hükümet aynı zamanda birçok uluslararası kuruluşun aktif bir üyesi ve Birleşmiş Kurumsal seo Milletler de dahil olmak üzere bir çok gözlemcidir .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Erime Noktası Nedir?

Beyin fizyolojisi nedir?

Astrosit nedir?