Erime Noktası Nedir?



Erime noktası, bir maddenin katı bir durumdan sıvı bir duruma geçtiği sıcaklığa değinmektedir . Yani, katı madde, fiziksel halinin katıdan sıvıya değiştiği noktaya kadar ısıtılır, erir.
Bir madde sonraki durumu değiştirir Seo hizmeti  erime noktası bir sabit ve değişmez sıcaklığında ve normal basınç altında uygulanır. Kaynama noktasından farklı olarak, erime noktası özellikle basınçtan etkilenmez, bu nedenle maddenin saflığını oluşturmasına izin verir.


Bu nedenle, erime noktasının fiziksel özellik ve sabit madde olarak kabul edilmesi , yani bu işlem hacminden etkilenmez.

Öte yandan, erime noktası, bir kimyasalın saflık seviyesinin bir göstergesi olarak, çeşitli kimyasal analizlerde de kullanılır ; bu, daha yüksek bir saflık, daha yüksek bir erime noktası ve daha düşük bir varyasyon ölüsüdür.

Örneğin, su, bir atmosferin basıncında 0 ° C'de erime noktasına ulaşır, alüminyum, 660 ° C'lik bir sıcaklıkta erime noktasına ve 1535 ° C'de, diğerlerinin yanı sıra demirine sahiptir.

Aksi halde, saf olmayan maddede daha düşük bir erime noktası ve daha geniş bir sıcaklık değişimi ölçeği kaydedilir.

Ayrıca bkz . Füzyon .

Erime noktası ve kaynama noktası
Erime noktası, bir maddenin Kurumsal Seo   sıvı haline değişiminin meydana geldiği sabit sıcaklıktır.

Diğer taraftan, kaynama noktası , bir maddenin sıvıdan gaz haline geçişinin gerçekleştiği sıcaklıktır. Bu anlamda, kaynamanın meydana geldiği sıcaklık her zaman erime noktasından daha yüksek olacaktır.

Ayrıca bkz . Kaynama noktası .

Erime noktası ve katılaşma noktası
Çoğu elementte, erime noktası katılaşma Seo uzmanı denk gelir . Bu bir sıcaklığa maruz kaldığında durumu (erime) bir madde maruz kaldığı aşağı doğru sıcaklığı katıdan sıvıya değiştirdiği sıcaklığına eşit olan bir katı madde (katılaşma) sıvı geçer, bir artan.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Beyin fizyolojisi nedir?

Astrosit nedir?