Beyin fizyolojisi nedir?



Fizyoloji , “doğal bilim” anlamına gelen Latince bir kelime olan fizyolojiden gelmektedir. Biyolojinin bir alt alanı olan fizyoloji, canlı organların, parçalarının ve işlevlerinin incelenmesidir. Bu  Seo hizmeti beyin fizyolojisi , beyni içeren işlevlerin ve süreçlerin incelenmesidir. Beyin fizyolojisi ayrıca beynin bileşen parçalarının çalışmasını ve olası problemlerini ve işlev bozukluklarını içerir.
Beyin fizyolojisini anlamak beynin parçalarının anlaşılmasını gerektirir. Beynin ana bölümleri beyin , beyincik ve beyin sapıdır. Beyin, insan beyninin hem en büyük hem de en gelişmiş bölgesidir ve sağ ve sol olarak adlandırılan iki yarıküre sahiptir ve dört çift lob içerir: frontal, parietal, temporal ve oksipital. Beyincik bir sonraki en büyük alandır. Beyin sapı, beyin ve omurilik arasındaki bağlantıdır .
Beyin fizyolojisinin diğer önemli unsurları sinir sistemi ve limbik sistemdir . Sinir sisteminin en büyük parçası olan merkezi sinir sistemi (CNS) omurilik ve beyni içerir. Kollar, bacaklar, organlar ve kaslarda bulunan periferik sinirler sistemi tamamlar. Limbik sistem, hipokampus ve amigdala içeren birbirine bağlı beyin yapılarının toplanmasıdır .
Seo uzmanı Beyin fizyolojisi çalışması, insan beyninde meydana gelen çok sayıda fonksiyondan insan beyninin sorumlu olduğunu göstermektedir. Beyin içeren merkezi sinir sistemi, tüm sinir sistemi ve vücut için yönetişim ve işlem odağı olarak düşünülebilir. Beyinciğin yakınında bulunan limbik sistem bazen “duygusal sinir sistemi” olarak adlandırılır ve ruh hallerimize ve hislerimize, daha yüksek zihinsel işlevlere ve hafıza oluşumuna sıkı sıkıya bağlıdır. Serebellum, zarif hareketin koordinasyonu ile yardımcı olur. Büyük ölçüde vücudun duruşuna ve dengesine katkıda bulunur. Ve ayrıca, motor öğrenmeye katkıda bulunur.
Kurumsal seo Frontal lob beyinin motor kontrol, öğrenme, planlama ve konuşma bazı elementlerin odağı olduğunu. Parietal lob somatik duyusal fonksiyonlar için kontrol sitesidir. Oksipital lobda görme kontrol edilir. Ve temporal loblar, işitmeyi ve konuşmanın diğer unsurlarını kontrol eder. Beynin iki yarıküresi, vücudun karşı tarafının kontrol edilmesinden sorumludur, bu nedenle sağ hemisfer motor kontrolü, örneğin, vücudun sol tarafındaki motor aktivitesini kontrol eder. Yarım kürelerden biri baskındır ve çoğu durumda karşıt el tercihine yol açar, ancak sol yarıkürede genel olarak hangi yarıküre baskın olursa olsun konuşma ve dil için kontrol edici taraftır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Erime Noktası Nedir?

Astrosit nedir?