Krishna nedir?



KrishnaKrishna veya Krisna , Hint dilinde Sanskritçe "siyah" ,  "koyu mavi" veya "çekici" anlamına gelir . Hinduizm'in kişiliğine sahip olan bir tanrı olan Krishna, Hindu geleneğine göre dünyanın en yüce Tanrı'sının Seo hizmeti  tezahürlerinin temsilidir.


Hindular'a göre Krishna, tanrı Vishnu'nun sekizinci avatarıdır. Bu şekilde Krishna, Rama'nın dini ve sosyal kurallardaki sadakati ile karakterize edildiğinden beri Tanrı Vişnu'nun önceki avatarının tam tersi olan sevinç ve sevginin enkarnasyonudur.

Efsane Krishna Devaki ve Vasudeva'nın evlat.Bu bir tarafından uyku sırasında hücrede doğdu ve babası Devaki ve Vasudeva'nın tüm oğulları öldürülmesinden sorumlu Kamsa korumak için Vrindavan'a götürdü ve değiştirilmesi olduğunu da vardır içmek lashoda denir ve Kamsa zaten doğmuş çocuğu bildiren sorumluydu ve Vişnu planlarına karşı bir şey yapamadık.

Çocukluğunda kamsa tarafından gönderilen şeytanları yendi. Sonunda, avını avlayan bir avcının ihmalinden dolayı 125 yaşında ölür.

Şimdi, mistik ve manevi anlamları olan dövmelerin içinde, Krishna, özellikle Hindular için “Yüce Varlık” ın temsili olarak bir seçenek. Birçok yönden ve görünüşte temsil ediyor, ancak antik sanatlar onu mavi tenli bir sembolle süslüyor ve başını tavus kuşu tüyleriyle taçlandırıyor.

Öte yandan, Krişna da bir isim olarak kullanılır ve erkek olmasına rağmen, kızlarda da kullanılır.

Hare Krishna hareketi
Hare Krishna hareketi Hinduizm'in yerli, felsefi ve Kurumsal Seo   kültürel bir dernektir. İlgili hareket, Tanrı'nın ismini tekrarlayan adanmışlık ve mantralar aracılığıyla Tanrı'yı ​​bulmak ve tanımakla karakterize edilir.

Dernek 1966 Seo uzmanı yılında, Hintli düşünür Bhaktivedanta Swami tarafından New York'ta kuruldu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Erime Noktası Nedir?

Beyin fizyolojisi nedir?

Astrosit nedir?