Kurulmuş bir kilise nedir?



Yerleşik bir kilise, bir ulusal hükümet tarafından özel olarak tanınan bir kilise. Kilise ulusun resmi dini inancını temsil eder ve mali yardımdan yasal korumalara kadar çok çeşitli biçimlerde hükümetten destek alır. Birleşik Devletler gibi bazı milletler, kilise ve devlet arasındaki ayrımı sürdürmek için bu türden kilisenin yaratılmasını özellikle yasaklayan yasalara sahip olsalar da, dünyanın birçok bölgesinde Seo uzmanı kurulan kiliseler görülebilir.

Hıristiyan, Budist ve Müslüman mezheplerin hepsi İngiltere, Butan ve Suudi Arabistan gibi uluslarda yerleşik kiliseler olarak görülebilir. Yerleşik Seo hizmeti bir kiliseye sahip olan ülkelerde, hükümet başkanı da kilisenin başı olabilir ve insanlar her zaman böyle olmasa da, kilisenin öğretilerini takip etmek zorunda kalabilirler. Bazı bölgelerde, kilise resmi hükümet tarafından tanınmaktan hoşlanırken, pek çok vatandaş sadık olanlar arasında değildir ve kiliseye gitmemektedir.

Bazı uluslar mevcut dini kendi yerleşik kiliseleri olarak benimserken, diğerleri kendi mezheplerini kurmuşlardır. Devletin bir kilise oluşturduğu durumlarda kilise, devlete danışmaksızın politikada değişiklik yapamaz ve devlet, dini liderlerle konuyu görüşmeksizin kiliseye ait yasaları değiştiremez. İngiltere Kilisesi bu doğanın bir devlet kilisesi örneğidir.

ilan
Yerleşik bir kiliseye sahip olan uluslardaki diğer inançların kabulü değişmektedir. Bazı ülkeler, dindarlık özgürlüğünü teşvik eder, vatandaşlarının herhangi bir dine başvurmasına izin verir, ya da hiç değilse, bu onların tercihidir. Ayrıca yasalar ve diğer tedbirlerle barışçıl bir şekilde ibadet etme hakkını aktif olarak koruyabilirler. Diğer bölgelerde, kurulan kilise ile çatışan görülen dinler veya mezhepler bastırılabilir ve bu gruplara mensup insanlar zulüm görebilir. Tarihsel olarak, milletler, Avrupa'daki Engizisyon sırasında görüldüğü gibi, bazen dini inançlarını uygulamak konusunda oldukça acımasızdı.

Bir zamanlar kiliseler kurmuş olan bazı milletler, kilise ve devlet arasındaki açık ayrılıkları korumak amacıyla bu tür kiliseyi terk etmeyi seçmişlerdir. Bu ülkelerde, insanlar inançlarını uygulamaya devam etmeyi kabul ederler, ancak artık resmi hükümet kilisesi olarak kabul edilmez. İngiltere Kralı VIII. Roma Katolikliği ile çatışıp İngiltere Kilisesi'ni kurarken, Kurumsal seo milletler de bağlılıklarını değiştirdi .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Erime Noktası Nedir?

Beyin fizyolojisi nedir?

Astrosit nedir?