Kurtarıcı nedir:



Kurtarıcı, kurtarıcıdır . Kurtarmak , birini kölelikten kurtarmak, onu bir zorunluluktan kurtarmak veya bir işi, acıyı veya rahatsızlığı sona erdirmek anlamına gelir . Söz gelimi , Latince Seo uzmanı redemptor , redemptōris'ten gelir .

Böylece, örneğin, Abraham Lincoln’ün ABD’deki kölelerin kurtarıcısı olduğunu veya Tanrı’nın İsrail halkının onu kölelikten kurtarmak için kurtarıcı olduğunu söyleyebiliriz.


Hıristiyan inancı, İsa Mesih'i insanlığın kurtarıcısı olarak görmektedir , çünkü kendisini günahın esaretinden kurtarmak için kendisini feda etmiştir. Mesih'e atıfta bulunulduğunda, ilk büyük harfle yazılmalıdır. Seo hizmeti

Aynı şekilde, Mercy ve Trinity'nin dini emirlerinde, Saracens tarafından hapsedilen Hıristiyanları kurtarmak için seçilen din, kurtarıcı olarak adlandırılmıştır.

Kurtarıcıların anlamları kurtarıcı, kurtarıcı ya da kurtarıcı olacaktır.

İngilizce , kurtarıcı olarak çevirir kurtarıcısı . Örneğin: " İsa bizim olduğu kurtarıcım (İsa bizim kurtarıcı olduğunu)".

İncil'de kurtarıcı
İncil'de, pratik çağrışımlara (bir kölenin serbest bırakılması) veya manevi (günahların bağışlanması) olabilen, kurtuluş düşüncesine çok sayıda referans vardır. Eski Ahit'te, söylenir Tanrı'nın İsrail kurtarıcı olduğunu "Ben Mısır yükü altından onları ortaya çıkarmak ve teslim edecek: Mısır'da esaret kurtulmuş çünkü seni onların esaretinden ve kurtarmak size kol genişletilmiş ve büyük kararlarla "(Exodo, VI: 6).

Öte yandan Yeni Ahit, İsa'yı Kurtarıcı olarak işaret eder , çünkü günahlarından insanları kurtarmak için hayatını feda eder. "Ama O'ndan sen oldu Mesih İsa, içindedir için (: 30 Ben, 1 Korintliler) Allah'a, doğruluk ve kutsallaşma ve kurtuluş gelen bize bilgelik".

İsa Mesih Kurtarıcı
Hıristiyanlıkta, İsa Mesih kurtarıcı mükemmeliyet fikrini somutlaştırır. Hıristiyan doktrine göre, Mesih, insanlığı günahlarından kurtarmak, cennetin kapılarını açmak için çarmıhta ölür. İsa, Tanrı'yı ​​tatmin etmek ve erkeklerin kurtuluşunu mümkün kılmak için kendini feda eder. Bu anlamda Kurumsal seo kurtuluşun garantörüdür.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Erime Noktası Nedir?

Beyin fizyolojisi nedir?

Astrosit nedir?