Küba Füze Krizi neydi?



Kübalı Füze Krizi, Soğuk Savaşın kritik bir olaydı; ki bu pek çok insan, Birleşik Devletler ve o zamanki Sovyetler Birliği arasındaki bu uzun süreli düşmanlık döneminin en önemli olaylarından biri olarak bahsediyor. Küba Füze Krizi zayıf bir şekilde ele alınmış olsaydı, nükleer savaşa yol Seo hizmeti  , muhtemelen felakete yol açacak olayların sırası. Çok sayıda tarihçi Küba Füze Krizinin karmaşıklığını incelemiş ve krizle ilgili daha fazla belge gizlendiğinden, olay ve ilgili kişiler hakkında daha fazla bilgi ortaya çıkmıştır.

Çatışmanın en büyük oyuncuları, Başkan Fidel Castro'nun başkanlık ettiği Başkan John F. Kennedy, Küba ve Başbakan Nikita Khrushchev liderliğindeki Rusya liderliğindeki ABD oldu . Birleşik Devletler ve Rusya arasındaki gerilimlerin dünyanın geri kalanı üzerinde bir etkiye sahip olma potansiyeline sahip olduğu için, Birleşmiş Milletler de istifa etti ve diğer birçok ülke Küba Füze Krizi'nin sonucuna hak kazandı.

Küba Füze Krizi'nin kapsamı karmaşıktır, ancak, kısaca, Başkan Castro, Küba'nın Amerikan güçleri tarafından işgal edileceğinden endişe ederken, Kruşçev Karayipler'de bir saldırı başlatmak için potansiyel olarak kullanılabilecek bir yer kazanmak istiyordu. Birleşik Devletler. Başkan Castro, füzeleri ve diğer askeri materyalleri kurma olasılığını görüşmek üzere Küba'ya yaklaştığında, bunu akıllıca bir güvenlik hareketi olarak kabul etti.

ilan
15 Ekim 1962'de bir Amerikan casus uçağı Küba'daki füze tesislerini açığa çıkardı ve Küba'nın niyetleri hakkında endişelerini dile getirdi. Başkan Kennedy ve kabinesi konuyla ilgili bir dizi yaklaşımı tartıştı ve sonuçta askeri malzemenin bölgeye ulaşmasını önlemek için Küba'nın bir deniz ablukasına izin verdi. Amerika Birleşik Devletleri ile Sovyetler Birliği arasında bir protesto gösterileri ve telgraflar çalındı ​​ve Başkan Kennedy, 22 Ekim'de halka açıldı ve milletten önce gergin bir televizyon konuşması yaptı.

Kübalı Füze Krizi'ni her iki tarafın da Kurumsal Seo   edeceği bir şekilde çözmek için gizli görüşmeler yapıldı. Her iki taraf da askeri güçlerle yüksek düzeyde uyanık ve ateşli konuşmalar yaptı. Nihayetinde, 28 Ekim'de Amerika Birleşik Devletleri Küba'yı istila etmekten ve Amerikan füzelerinin Türkiye'den gizli olarak çıkarılmasından kaçınmayı kabul etti ve Sovyetler Birliği, Birleşmiş Milletler'in gözetiminde Küba'daki füzeleri yok etti. Ayrıca, Washington ve Moskova arasında bir telefon hattı kuruldu, böylece liderler gelecekte açıkça ve hızla iletişim kurabilecekti.

Kennedy ve Kruşçev müzakereyi reddettiklerinde Küba Füze Krizi tehlikeli bir düzeye yükselebilirdi ve kriz sırasında birkaç gün olduğu için çok dokunaklıydı ve gitti. Sovyetler Birliği için Karayip Krizini aradıkları Küba Füze Krizi, halkla ilişkiler felaketi haline geldi. Çünkü Rus halkı, Türkiye'deki Seo uzmanı  ilgili Amerikan anlaşmasının farkında değildi, dolayısıyla Rusya'nın sadece bir politika kararını takip edemedi. Olayı Ekim Krizi olarak niteleyen Kübalılar, Sovyetler Birliği'nin bir ihaneti olarak algıladıkları şeye öfkelenmişlerdi, çünkü Castro ABD ve Sovyetler Birliği arasındaki müzakerelere dahil değildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Erime Noktası Nedir?

Beyin fizyolojisi nedir?

Astrosit nedir?