Etimoloji nedir?



As etimolojik olarak adlandırılır kökeni ve evrimi kelimelerin okuyan sorumludur dilbilim disiplin ve bunların anlam ve formu. Dolayısıyla, kelimelerin etimolojisinden söz ettiğimizde, tüm bu yönlere atıfta Seo hizmeti   bulunuyoruz.


kelime etimoloji gibi Latin gelen etymologia ve bu 'gerçek' ya da 'otantik' ve λόγος (logolar anlamına ἐτυμος Yunan kökleri (etymons) oluşur Yunan ἐτυμολογία (etymologia), dan sırayla ) 'kelimeyi' veya 'ifadeyi', yani kelimenin gerçek kökenini çevirir.

Bu anlamda, etimoloji gibi bir ilişkili çalışmanın alanında filoloji ve tarihsel dilbilim , amaçlar için (eğer kelimelerin kökeni, varlığını nedenini ve anlamını evrimini araştırmak analiz etmek ve belirlemek Orada olurdu ve onun formu .

Bunun için, etimoloji, sözcüklerin köklerinin yanı sıra sözcüklerin sonu, teması, kökeni veya sonu gibi kurucu unsurlarını çözer ve analiz eder.

Ayrıca, etimoloji , genellikle yazının icadından önce, çok eski dillerle ilişkili verileri yeniden yapılandırmaya ya da çıkarmaya çalıştığı karşılaştırmalı dilbilimsel yöntemler kullanır . Böylece, kelimenin kökeninin kaynağı, dile dahil olmanın kronolojisi ya da zaman içinde yaşadığı yapı ve anlam değişiklikleri gibi yönleri belirlemeyi başarırlar.

etimoloji önemi olarak bir dilsel çalışmanın disiplin olmasıdır o bize verir etmek orijinini ve anlamını anlamak ve belirli kelime ve Kurumsal Seo    bu anlamda bize doğru, bizim kelime genişletmek eş anlamlılarını kullanmak ve yazım artırmaya yardımcı olmak için bize bilgi verir.

In İspanyolca , bir Latince evrimleştiği dil, onlar yüzyıllar diğer diller ya ya, politik, ekonomik veya kültürel tarihsel nedenlerden birçok sesler üzerinde, örneğin, dahil edilmiştir. Böylece Arapça'dan yastık ya da pamuk gibi kelimeler, Fransızca'dan pantolon ya da komite gibi kelimeler gelir, Yunan ise tıp fakültesi ve diş hekimi gibi tıp alanında birçok terim gelir. Böylece etimoloji, kökenini ve diğer yönlerini belirlememizi ve anlamamızı sağlar.

Popüler etimoloji
popüler etimolojikelimelerin kökeniyle ilgili herhangi bir zahmet olmaksızın ücretsiz yorumlar sunan birisidir. Bu anlamda insanlar bir kelimeye, kendiliğinden, genellikle farklı bir kökene sahip, başka bir kelimeyle ilgili bir kaynağı atfeder. Dolayısıyla popüler etimoloji "tepecik" olduğu gibi, anlamsal belirsizlikler ortaya çıkmasına neden olabilir veya başlangıçta necromancy, 'kara Seo uzmanı büyü' anlamına gelen "necromancy" örneğinde olduğu gibi, fonetik deformasyonlara neden yüzünden değil, dernek değişmiş siyah kelimeyle. Benzer şekilde, popüler etimoloji popüler efsaneye göre, Hintlilerin zaman İspanyolların tepkisi oldu, Maya dilinde 'anlamıyorum' anlamına geleceğini iddia edilen bir ifade ile ilgilidir kelime Yucatan, yapar eşcinsel yarımadasında varırken

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Erime Noktası Nedir?

Beyin fizyolojisi nedir?

Astrosit nedir?