Eşdeğer nedir?



Eşdeğer , eşit değer, tahmin, güç veya anlam içeren bir şeyi ifade eden bir sıfattır . Bir şeyi açıklamak için kullanıldığında kullanılan kelime eşdeğeri, aynı özellik veya anlama sahip olduğu için diğerini değiştirebileceğine Seo hizmeti   işaret eder, örneğin: "X" ilacı "Y" ilaciyle aynıdır. .


Geometri alanında , eşdeğer aynı alana ve hacmine ancak farklı şekillere sahip şekil ve katılardır. Kimyada , eşdeğer bir terim, başka bir form ile birleştiğinde gerçek bir kombinasyonun ortaya çıktığı bir asgari gerekli ağırlığa değinmektedir.

Eşdeğer thevenin
Thevenin eşdeğer tek bir voltaj kaynağı eşdeğer devre ve bir seri rezistör oluşan bir ile ikame edilmiş olabilir dirençleri lineer, Kurumsal Seo  bağımlı ve bağımsız kaynaklarından herhangi bir ağ gibi bir elektrik devresi çözen bir teoremi.

Gram eşdeğeri
Gram eşdeğer da denk ağırlığı olarak da bilinir, üretim ya da negatif yüklü bir mol ya da pozitif yüklerinin bir mol ile kombine edebilen madde miktarıdır.

Mekanik ısı eşdeğeri
Isının mekanik eşdeğeri, belirli bir miktar işin belli bir miktarda ısı üretebildiğini gösteren fiziksel bir büyüklüktür. 1 cal = 4,186 J olduğu dikkate alınmalıdır.

Kimyasal eşdeğer
Kimyasal eşdeğeri , bir kimyasal türün (molekül veya iyonların) 1 / Z'lik bir fraksiyonudur; burada Z, asit-bazında, redoks veya kimyasal olarak bir kimyasal tür tarafından üretilen reaksiyon birimlerinin sayısını Seo uzmanı  gösteren tamsayı sayısını gösterir. Spesifik nötrleştirme, örneğin: H2S04, Z = 2, H2SO4'ün bir molekülü H + 'ya 2 iyon verebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Erime Noktası Nedir?

Beyin fizyolojisi nedir?

Astrosit nedir?