Escrache nedir?



Bu olarak bilinir escrache göre Arjantin ve Uruguay ülkelerinin konuşma dili sözcüğü için Kraliyet İspanyol Akademisi (Drae) sözlüğünde olan kırık, ezmeyin imha veya bir kişiyi tasvir, fotoğrafı .
Şimdi, 90'lı yıllardan itibaren Arjantin'de bu terim, Seo hizmeti   halkın karşısında, evinin önünde ya da katıldığı başka bir kamuya karşı popüler bir gösteriye atıfta bulunmak için başka bir anlam temelinde kullanılmaya başlandı . Ciddi suçları veya yolsuzluk eylemlerini yerine getirmekle suçlamak amacı ile kişi kınadı.


Böyle olunca escrache birçok kişi için onların fikir ve taleplerini ifade edebileceği tek yoludur hukuk, sosyal ve demokratik bir devlet, bir temel hak olduğu söylenebilir. Ayrıca, haklarınızı ve çıkarlarınızı savunun.

Yukarıdaki ve trafik işaretleri, genel adresi, cacerolazos, ilahileri ve diğer sesleri keserek escrache kaynaklanan tüm sorun göz önüne alındığında, bazı destek sürece escrache aralarında bu eylemin üzerinde farklı görüşler vardır İnsanların fikirlerini ve isteklerini ifade etmelerinin tek yolu olarak görüldüğü Kurumsal Seo  için şiddete veya tacize şahit olunmaz.

Diğerleri için bu, caydırıcı bir yöntemdir, bireylerin veya kurumların ahlakına aykırı bir otoriterlik veya şiddet eylemi olarak görülür. Sonuç olarak, bu eylemi reddedenler için, bir kişinin evini veya aile üyelerini korkutmak suç olarak görülmektedir.

aslına gelince, orada olduğu bu kadar net bir fikri İngilizce terim de olabilir "sıfırdan"  (çizik, sıyrık), Genovese içinde "scraccé"  İtalyanca (fotoğrafçılık, portre), "schiacciare" (ezilme) ya da Fransızca "écraser " (ezmek, yok etmek).

Escrache sözcüğün anlamını dikkate almak için sadece İspanya ve Arjantin'de görülmemekte, gösteriler ya da “escrache” olarak adlandırılmaktadır, diğer ülkeler arasında: Venezuela, Brezilya, Meksika, diğerleri gibi. Rejime karşı savaşmak için kamusal eylemler düzenleniyor.

Arjantin'de Escrache   
Terim, 90'larda Arjantin'de insan hakları grubu HIJOS tarafından düzenlenen ve diktatörlük sırasında işlenen suçlardan dolayı sanıkların evlerinin önünde verdikleri gösterilere atıfta bulunmak üzere, Carlos Menem.

İspanya'da Escrache
Kullanımı diğer ülkeler gibi genişletilmiştir: İspanya. Escrache, İspanya tarafından Mortgage'dan Etkilenen Organizasyon Platformu Seo uzmanı tarafından, İnsan Haklarını savunan örgüt tarafından sunulan Halk Yasama İnisiyatifi'ni desteklemeyen liderleri bir milyondan fazla imza ile reddetmesini ifade etmek için kullanılmıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Erime Noktası Nedir?

Beyin fizyolojisi nedir?

Astrosit nedir?