Diyet tedavisi ve tedavi edici diyetler



Diyet tedavisi, diyetetik yöntemlerle tedavi edilmeye yatkın olan patolojiler için gıdaların sahip olması gereken Seo hizmeti  dikkate alan diyetetiklerin bir parçasıdır.

Diyet tedavisi ve tedavi edici diyetler
Diyet Tedavisinin Kullanımı
Genel olarak, diyet terapisi önerilen miktarlarda bir veya daha fazla besin maddesini değiştirir veya bazen sadece reçete edilen gıdaların dokusunu ve kıvamını değiştirir.

Bir kişinin beslenme davranışını değiştirmek için diyet terapisi ve terapötik diyetlerin kullanılması tavsiye edilebilir durumlar şunlardır:



Hayati tehlike altında.
Aynı beslenme alışkanlıklarını sürdürmek için ciddi bir risk içeren süreçlerde olan şeydir.
Tipik bir örnek, eğer hasta hayatta kalmak istiyorsa, diyetten gluteni elimine etmenin kesinlikle gerekli olduğu çölyak hastalığıdır.
Diğer tıbbi tedaviye tamamlayıcı olarak.
Ne yazık ki, diyet genellikle bir hastalığı tedavi etmek için yeterli değildir, bu durumda ilaç veya cerrahi müdahalelerin kullanılması gereklidir.
Örneğin, belirtilen terapötik diyetin normal olarak insülin veya oral antidiyabetiklerle tamamlanmasının gerektiği diyabet mellitus ile olduğu gibi.
Ameliyat öncesi ve ameliyat sonrası durumlar da cerrahi eylemin neden olduğu hasarı telafi eden terapötik diyet değişiklikleri gerektirir.
Beslenme açığı durumlarını takip etmek.
Bazı hastaların beslenme durumu, diğer ek tedavileri kullanılamaz hale getirebilecek veya yaratabilecek ciddi eksiklikleri ifade ettiğinde.
Örneğin protein-enerji malnütrisyonu, alkolikler, ciddi bağırsak hastalıkları olan kişilerde oldukça yaygındır. Vb
Başka bir tedavi tipinin neden olduğu yan etkileri telafi etmek için.
Örneğin, MAO inhibitörü ilaçlar bazı depresif bozuklukların tedavisi için endikedir.
Bu ilaçlar büyük bir hipertansif krize neden olabilen peynir ve şarap gibi gıdalarda bulunan tiramin ile etkileşime girer.
Diyet tedavisi ve tedavi edici diyetler
Diyetoterapi her model terapötik diyet denir, çeşitli hastalıkların tedavisi için kullanılan güç modellerin üretimi için ayrılmış ve genellikle aynı belirtileri / hastalığı olan farklı hastalara hemen uygulanabilir olduğu.

Takip ettiğimiz hedefe göre, diyet terapisi, diğerlerinin yanı sıra aşağıdaki seçeneklerin bulunduğu terapötik diyetler kullanır:


Temel veya iyileştirici diyetler: tedavinin Kurumsal Seo   bölümünü oluşturanlar. Birçok durumda, bunların özelliği, patolojik süreç ile olan bağlantısı nedeniyle diyette bulunan bazı normal bileşenlerin ortadan kaldırılmasıdır. Çölyak hastalığı için diyetin, gluteni veya laktoz ve diğer disakkaritlere karşı toleransı tolere etmediği, bu maddelerin diyette kaçınılması gerektiği; diğeri, örneğin, besinlerin yeniden dağıtılmasının gerçekleştiği tip II diyabette olacaktır.
Adjuvan veya palyatif diyetler: I diyabet ya da insülin gibi diüretikler ve vazodilatörlerin ilişkili örneğin hipertansiyon ilişkili türü olarak diyet katkıda bulunur, birlikte başka bir şekilde, bir hastalığı hafifletmek için
Profilaktik veya önleyici diyetler: Bir hastalık bildirisinin şansını azaltmaktan sorumludur.
Örneğin sodyum kötü beslenme, obezite için düşük kalorili, vb önlemek için hipertansiyon veya hyperproteic önlemek için diyetler kısıtlı
Kolaylaştırıcı diyetler: normal besin bileşimi açısından farklılıklar gerektirmezler. Bunlar çiğneme veya rutin yutma işlemini gerçekleştirecek ve doku, tutarlılık ve gıda sunumu etkileyemez hastalarda beslenmeyi sağlamak gerekir.
keşif Diyetler ve teşhis amaçları: onun amacı kendi başına iyileştirici değil, olası anomaliler keşif ve birçok hastalığın tanımlanması için gerekli bazı spesifik testlerin uygulamaları için kullanılmaktadır.
Bazıları dışkıda kan varlığını veya glukoz toleransı, vb.
Yapay diyetler: Bunlar , laboratuarlarda yapılan Seo uzmanı  oldukları için isimlendirilir. Yaygın olarak enteral ve parenteral beslenmede kullanılırlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Erime Noktası Nedir?

Beyin fizyolojisi nedir?

Astrosit nedir?