Diyet lifi türleri ve faydaları


Seo hizmeti  Özellikleri ve faydaları sadece banyoya daha iyi gitmemize yardımcı olmakla sınırlı olmadığı için, diyet lifi gerçekten daha modadır.


1 Diyet lifi nedir?
2 diyet lifi türleri
3 Çözünmeyen diyet lifi fonksiyonları
4 Çözünebilir gıda lifinin fonksiyonları
5 Ne kadar almak zorundayız?
6 Çok fazla içsek bir şey olur mu?
Diyet lifi nedir?
Diyet lifi karbonhidratlar ailesinin Seo hizmeti  yer alır ve onu yiyecekler aracılığıyla elde ederiz. Diğer besinlerle ilgili bir merak (özelliklerine veya faydalarına ek olarak), kalori sağlamadığıdır.

Diyet lifi türleri
Çözünmez gıda lifi: çoğu insanın bildiği liftir. Çözünmeyen diyet lifi bakımından zengin gıdalar arasında meyveler, sebzeler, baklagiller ve tam tahıllar bulunur. Selüloz, hemiselüloz, lignin ve dirençli nişasta çözünmez gıda lifleridir.
Çözünebilir gıda lifi: Çözünebilir lifler bağırsaklarımızda çok sağlıklı bir jel oluşturur. çözünür diyet lifi yönünden zengin besinler ıspanak, fasulye, bezelye, hint inciri, fındık, tahıllar (özellikle yulaf), soya fasulyesi veya soya fasulyesi (fasulye veya fasulye) baklagiller gibi meyveler var gibi papaya, elma derisi, mango veya kuru kayısı vb. İnulin, zamklar, müsilajlar, pektinler ve frukto-oligosakkaritler, çözünebilir diyet lifleridir.
Çözünmeyen diyet lifi fonksiyonları
Kabızlıktan kaçının: fekal bolusu artırarak vücut, bağırsak geçişini hızlandırdığı için atıkları daha kolay ortadan kaldırır.
Detoksifikasyon: Bu atıkların bağırsaklarda çok uzun süre kalmasını önlemek için yiyeceklerin çürümesi önlenir.
Bir tokluk hissi getirir: yiyeceklere Kurumsal Seo   fazla tutarlılık vererek, bizi daha fazla doldururlar.
Obeziteden veya aşırı kiletten kaçının: Açıkçası daha az yemeden önce kendimizi tatmin edersek; Eğer banyoya daha iyi gidersek, sadece daha az sıvı ve gazları şişer ve koruruz.
Hemoroitlere karşı Müttefik: Kabızlıktan kaçınarak daha az iltihaplı damarlar (hemoroid) ve daha yumuşak bir fekal bolus alırız.
Kolon kanserinin önlenmesi: tüm bilim insanlarının, kabızlıktan kaçınmanın, bu tür kanserin önlenmesinde çok yardımcı olduğunu varsayarsa da, birçok etken vardır.
Çözünebilir gıda lifinin fonksiyonları
kardiyovasküler hastalık Önleme: yağ ve şeker emilimini azaltarak kolesterol ve glikoz yeterli seviyede sağlar. Bu nedenle çözünür gıda lifi hiperkolesterolemi, trigliserit ve diyabetin önlenmesi için iyi bir müttefiktir. Biz de bizim enerji düzeyi ve ruh halinde bunun sonucunda iyileşme hipoglisemi, hipertansiyon ve insülin direnci önlemek için dolaylı yardımcı olabilir.
Doygunluk etkisi. Çok fazla su emmesi ve dolgunluk hissi yaratması nedeniyle diyetleri zayıflatmak çok faydalıdır. Daha etkili olmak için, çözünebilir gıda lifi yeterince su veya sıvı ile tüketilmelidir.
Ne kadar almak zorundayız?
Genel olarak 30 ila 40 g arasında tüketilmesi tavsiye edilir. diyet lifi günlükleri. İdeal olarak, diyet lifi alımının yarısı çözünür ve diğer yarısı çözünmezdi.



Her iki türü de almak çok önemlidir. Seo uzmanı  için, özellikle de çok fazla et tüketen, obezite ya da kabızlık eğilimi olan kolesterolü olan kişiler için önemlidir.

Büyük miktarda diyet lifi aradığımızda, bazı çiğ yiyecekler (meyve ve salatalar) biçiminde almayı da unutmamak gerekir ki bu sayede yemeklerin bir kısmı yemek pişirme ile kaybedilmez.


Çok fazla içsek bir şey olur mu?
Bazı insanlar gaz ve / veya karın şişmesine neden olduğunu gözlemler.
Bazı uzmanlar çinko, demir ve kalsiyum gibi bazı minerallerin emilimini engelleyebileceğini söylüyorlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Erime Noktası Nedir?

Beyin fizyolojisi nedir?

Astrosit nedir?