Dişlerdeki beyaz lekelerin nedenleri



Normalde, dişlerdeki beyaz lekelerin en sık nedeni genellikle fazla florid, kalsiyum eksikliği veya bunlarda demineralizasyondur.

Dişlerdeki beyaz lekelerin nedenleri
1 Dişlerde beyaz lekelerin olası nedenleri
2 Emzirme ve diş
3 Dişlerdeki beyaz lekeler durumunda ne yapılmalı?
4 Uygun diyet için mineral kaynakları
5 Daha spesifik olarak, bulacağız:
Dişlerde beyaz lekelerin olası nedenleri
Dişlerdeki beyaz lekeler bir uyarı olarak görünür ve çürümenin ortaya çıkmasından önce adım atılır. Bu lekelerin emayeye zarar vermesinin nedenleri iki olabilir: dişin oluşumu veya adı geçen kemiğin dekalsifikasyonu sırasında flor fazlalığı.

Normalde, Seo hizmeti  beyaz lekelerin en yaygın nedeni genellikle birincidir, yani, neredeyse tüm diş hijyeni ürünlerine dahil edilen bir mineral olan florürün fazlalığıdır.



Özellikle diş macunlarında ve florlu sularda florür sıklıkla kullanılır, çünkü kavitelere karşı savaşır ve önler, diş demineralizasyonunu engeller.

Bu doğrudur, ancak ağızda sağlıklı bir dengeyi korumak için bu mineralin miktarlarını gözlemlemek hayati bir öneme sahiptir. İyi beslenme davranışı, sağlıklı dişlerimizi korumak için vücudumuzun optimal miktarda florür elde etmesini sağlar.

Bu mineralin fazlalığı, kendi dişinin onu emememesine neden olur, bu da bu kemikte flor birikimlerinin oluşmasını ve beyaz lekelerin görülmesini sağlar.

Emzirme ve dişler
Dişlerdeki beyaz lekelerin ikinci nedeni dişin dekalsifikasyonu veya demineralizasyonu olabilir. Bu, emzirme süresinin, çocuğun talep üzerine emzirildiği durumlarda her şeyden önce görüldüğü gibi, aşırı uzatılmasından kaynaklanabilir.

Anne sütünün içerdiği yüksek şeker konsantrasyonu nedeniyle çok tatlıdır ve bu tür şekerler laktik asit üretir ve sonuçta tükürük salgısını arttırır. Ağızda her zaman bulunması, dişlerde gözeneklenmeye ve kalsiyum kaybına neden olabilir.

Bu, diş aşınmasına ve şişe tipi veya emme benzeri çürüklere neden olur. Bu nedenle, diş hekimleri ilk dişleri aldığınız andan itibaren emzirmeyi izlemenizi önerir.

Dişlerde beyaz lekeler durumunda ne yapılmalı?
Çocuğun hala emzirmesi durumunda, her dişin bir garzita ile emilmesinden sonra temizliği iyi bir ağız hijyeni sağlamak Kurumsal Seo   . Bu dişte sıkışabilecek şekeri ortadan kaldıracaktır.

Ayrıca bebeğin diş gelişiminin fetusun embriyonik evresinde başladığı düşünülmelidir ve ortaya çıkacak ilk dişin dış tabakası olduğu ve daha sonra diş eti sırasında kötü diş emaye oluşumunun nedeninin ortaya çıkması olasıdır. kök

Bu nedenle, çocuğun hamileliği sırasında zaten diş sağlığı sağlığına dikkat çekmek mümkündür, bu da iyi bir diyetle kalsiyum, magnezyum ve fosfor gibi gerekli tüm minerallerin yeterli katkısını garanti eder.

Bebeğin dişlerinde beyaz lekeler görünse de, sürekli dişlerde de çürümeye uğrama ihtimalini artırdığı göz önüne alındığında ihmal edilmemelidir. Bu nedenle diş hekimleri, ağızda meydana gelen değişiklikleri erken yaştan itibaren izlemeyi tavsiye ederler.

Uygun bir diyet için mineral kaynakları
Dişlerin emayesindeki değişimleri önlemek için beslenmeyi dikkate almak önemlidir. Çözelti, yeterli miktarda olmasını sağlamak için daha fazla mineral alımı yapmamakta, aksine vücudumuza kalsiyum ve magnezyum sağlayarak (kalsiyum iyi absorbe edilmek üzere magnezyum) çeşitli bir diyet sürdürmektedir.

Aynı zamanda, bu sinerji zincirinde, gerekli olandan daha büyük miktarlarda magnezyum ile etkileşime giren fosfor müdahale eder. Florür alımını aşmak da önerilmez.

Miktarları hesaplarken bir matematikçi olmaksızın, anahtar dengeli bir diyet takip etmektir. Bununla birlikte, sebze ve tam tahılların bu minerallerin küçük bir yüzdesine sahip olduğunu bilmek faydalıdır.

Daha spesifik olarak, şunları bulacağız:
Deniz kökenli balıklarda (özellikle Seo uzmanı  ) ve çayda flor.
Brokoli, karnabahar, badem, alg, susam ve süt ürünlerindeki kalsiyum (laktik asit ile belirtilen problemlerden kaçınmak için izlenmesi gerekir).
Magnezyum çoğunlukla yeşil yapraklı sebzelerde ve tohumlarda bulunur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Erime Noktası Nedir?

Beyin fizyolojisi nedir?

Astrosit nedir?