Astrosit nedir?



Astrosit, merkezi sinir sisteminin veya beyin ve omuriliğin nöronlarına destek sağlayan yıldız şeklinde bir hücredir . Astrositler , sinir sisteminin destek hücreleri olan gilal hücrelerinin veya nöroglia'nın bir alt türüdür . Fiziksel destek, beslenme ve biyokimyasal destek sağlamaktan, kan-beyin bariyerine ve nöronlara, yanı sıra beyin veya omurilik yaralanması sonrası yaralanması ve   Seo hizmeti  sorumludurlar. Astrosit ayrıca merkezi sinir sisteminin hücre dışı matrisinde iyonların dengesini korumaya yardımcı olur. Astrositler, nöronlar ve kılcal damarlar ve kan-beyin bariyeri gibi diğer önemli yapılarla iletişim kuran çok sayıda uzun hücre sürecine veya kollara sahiptir.
Astrositler, nöronları yerinde tutan bir matris oluşturarak nöronlara fiziksel destek sağlar. Matris aynı zamanda sinapsları, nöronların birbirlerine kimyasal darbeler gönderdiği kavşakları da izole eder. Bu, nöronlardan salınan kimyasal sinyallerin çok fazla dağılmasını önler ve nöronlar, sonuç olarak sinyalleri daha düzgün bir şekilde iletebilirler.
Astrositler ayrıca fagositoz yoluyla merkezi sinir sistemini enkazdan uzak tutmaya yardımcı olurlar. Fagositozda astrosit, merkezi sinir sistemindeki kalıntıları sarar ve onu yutar. Merkezi sinir sistemi hasar gördüğünde, astrositler fagositoz yoluyla hasarlı hücreleri temizlerler ve boş alanı doldurup bir gliyal skar oluştururlar.
Astrositler ayrıca nöronları özellikle laktat olmak üzere önemli besinlerle sağlarlar . Bazı astrositler kılcal damarlar, küçük kan damarları ile iletişim kurar, glikoz alırlar . Astrosit daha sonra glikozu laktat içine indirir, bazılarını saklar ve kalanını merkezi sinir sisteminin hücre dışı sıvısına bırakır. Nöronlar, hücre dışı sıvıdan enerji için kullandıkları laktatı alırlar. Belirli bir bölgedeki nöronlar çok fazla metabolik aktiviteye sahip olduğunda, komşu astrositler, Kurumsal Seo  nöronlara ihtiyaç duydukları ekstra enerjiyi vermek için depolanmış laktatlarını serbest bırakabilirler.
Astrosit bir zamanlar nöronlardan daha az önem arzeden bir boşluk-dolgu hücresi olarak kabul edilirken; Artık merkezi sinir sisteminde bir dizi aktif rol olduğuna inanılmaktadır. Örneğin, astrositlerin artık bazı nörotransmitterleri salgıladıkları ve emdikleri ve nöronlar arasında aracılar olarak hareket ederek kan akışının sinirsel kontrolüne yardımcı olan vasomodülasyona yardımcı olduklarına inanılmaktadır . Astrositlerle ilgili son keşifler, nörobilim alanında astrosit araştırmalarına olan ilginin artmasına neden olmuştur . Bazı güncel araştırmalar, astrositlerin , her ikisi de merkezi sinir sisteminde değiştirilmiş glikoz metabolizması ile karakterize edilen, diyabet ve depresyon arasındaki bir  Seo uzmanı  dayanarak klinik depresyonda rol oynayabilecekleri üzerine odaklanmıştır .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Erime Noktası Nedir?

Beyin fizyolojisi nedir?